Tuo Keski- Uusimaan pakkosuurkunnan keskuspaikaksi nimeäminen Nurmijärveksi, kertoo täysin sen asiantuntemattomuuden työryhmältä, joka hallituksen projektia nyt pohjustaa.
Työryhmän (koottu vain pakkoliittämiselle myönteisistä virkamiehistä eli hallituspuolueista) päätyminen rajuun kuntien karsintaan, ei perustu asukkaiden palvelutarpeiden konkreettiseen selvittämiseen, vaan on kuitannut sen keskimääräisillä tilastoluvuilla kuntien ikärakenteista, huoltosuhteista jne.
Vanhuspalvelujen, päivähoidon terveysasemien ja muiden peruspalvelujen päivittäiset ja lisäresussien tarpeet on ohitettu kylmästi. Sosiaali- ja terveyspalvelujen rakenteesta ei vielä selvyyttä.
Tämä kuntien ja lähipalveluiden lopettamisohjelma on osa hallituksen ja Euroopan unionin politiikkaa, tällä pyritään keskittämään palveluja ja päätösvaltaa niin, että nyt julkisia menoja karsitaan ja luodaan siten markkinoita yksityisille yrityksille huseerata suurkuntien alueella, ja se on kuten on jo koettu - todella kallista.
Kuntien asukkaat eivät tarvii pakkosuurkuntia vaan parempia palveluja, toimivaa lähipalvelujen verkostoa, lisää työntekijöitä palveluihin ja toimivaa lähidemokratiaa. Valtion on myös maksettava kunnille kuuluva osuus valtionosuuksista, joita on eri hallituksiemme toimesta 5 miljardia euroa vuosittain ja tätä leikkausta on jatkettu jo vuosikausia. Tästä johtuu osaltaan myös kuntien rahaongelmat.
Kuntien itsemääräämisoikeus on niin vahva, että hallituspuolueiden ajama pakkoliittäminen vaatii perustuslain mukaisesti 5/6 enemmistöä eduskunnassa tai kahden seuraavan eduskunnan päätöstä asiasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti