Mennäänkö äänestyslakkoon? Näin kysyi yksi SDP vapaajäsen kirjoituksessaan Keskarissa (1.9.2017) ilmeisen närkästyneenä, (hyvin ymmärrettävästi) puolueensa johtohenkilöihin kuuluvan edustajan kertomuksia puolueensa kärkihankkeista, joihin ei kuulunut taitetun indeksin poistaminen eläkeläisiltä. Kyseessähän on kansalaisaloite, jonka oli allekirjoittanut yli 84 820 kansalaista ja aloite koski ns. "taitetun indeksin" poistamista.
Olen varmasti yhtä vihainen siitä, ettei yksikään eduskuntapuolue - siis todellakin, ei yksikään
puolue tai niiden kansanedustaja, ole ottanut huomioon eläkeläisten yhä huononevaa toimeentuloa,
eikä välittänyt lainkaan kansalaisaloitteesta. Siksi kehoitan äänestämään nykyisen eduskunnan ulkopuolista puoluetta.
Kansaneläkkeet, joita saa lähes puolet 1,5 miljoonasta eläkeläisestä ovat täysmääräisinäkin (kansaneläke 634, takuueläke 767 euroa /kk) satoja euroja EU:n määrittelemän köyhyysrajan (noin
1200 e/kk) alapuolelle. Heidänkin taloudellista asemaansa voidaan parantaa vain tuntuvilla tasokorotuksilla, joista eduskunta voi päättää JOS TAHTOA ON!
Rahaa on kun Sipilän- hallitus talousarviossaan vähentää leikkauksin perusturvaa sekä työehtoja polkeminen vain tulee lisäämään köyhyyttä, niin asehankintoihin kyllä löytyy 10 miljardia uusiin hävittäjiin sekä muuhunkin varusteluun ja niiden huoltoon toiset 10 miljardia euroa, löytyy tältä Sipilän hallitukselta, mutta ei yhä köyhtyville eläkeläisille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti