tiistai 24. tammikuuta 2012

Tähän katastrofisen huonoon kannatukseen on syynä -hallitus himo.




Kun Paavo Lipponen sdp aloitti 1990 luvulla hyvinvointivaltion purkamisen, kokoomuksesta oikealta ohi politiikkan ja
silloin(kin) vasemmistoliitto lähti "leipuri" Siimeksen johdolla mukaan tekemään hallituksessa uusliberalistista oikeistopolitiikkaa, jonka tekemiä leikkauksia ei ole palautettu etuisuuksissa vieläkään.

 Ja valitettavasti edellisestä ei opittu, vaikka kannatus silloinkin tipahti. Nyt tehdään tyhmyyksiä taas olemalla mukana hallituksessa,  ja toteuttamassa kokoomusjohtoista leikkauspolitiikkaa. Mm.  kuntien valtionosuuksia leikataan yhteensä yli 700 miljoonaa euroa TÄNÄ VUONNA.

Kun huomioon otetaan myös kuntien yhteisöveromenetykset, nousee kuntien tulomenetykset noin 1 miljardiin euroon.

Kuntaliitto on laskenut kuntakohtaiset vuoden 2012 budjetin vaikutukset kunnallisveroprosenttiin ja tässä mm. Tuusulan rahallinen menetys 5 558 000 euroa ja kunnallisveron korotustarve 0,80 % Järvenpään vastaavat luvut menetys 5 638 000 euroa ja kunnallisveron korotustarve 0,80 %.
Kerava 5 783 000 euron menetys ja 0, 93 % korotus. (Lähde; Kuntaliitto)

Kun vasemmisto on mukana kokoomusjohtoisessa hallituksessa, tekemässä ylläesitettyjä leikkauksia kunnille, ei ole ihme, että yhteenlaskettu kannatus viimme vaaleissakin on koko maassa vain 12,2 % ja Tuusulassa  10,2% Keravalla 12,4 % Järvenpäässä 11,3 %  kyse on todella kansalaisten valtavan suuresta epäluottamuksesta vasemmistopuolueille.

Käsittämiskyvyttömyydestä näillä ministerisosialismin tielle lähteneiden mielialoista kertoo Arhinmäen vastaus Ylen haastattelussa (23.1-12) tähän surkeaan kannatukseen, "Arhinmäki ei ollut huolissaan, että Sdp ja vasemmistoliiton ehdokkaiden yhteinen äänimäärä jäi merkittävän alhaiseksi"

Äänestys on  oikeus kansalaisille antaa tai ei, äänellään valtakirja ehdokkaalle sekä puolueille. Ja kun yhteenlaskettu työväenpuolueilla kannatus on 12% luokkaa, on tehtävä todellinen käännös vasempaan politiikassa, se on ainoa tie - aivan kuten toteutuneet esimerkit euroopasta ja eteläisestä amerikasta kertovat.

 Takaisin vähäosaisten puolelle,  ministerisosialismin aika on ohi !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti