tiistai 7. helmikuuta 2012

Nykykuntien säilyttäminen - ruikuttamista ?

 Hallituspuolueet ovat kuntaministerinsä Virkkusen johdolla ja yhteisellä pakkosuurkunta ohjelmallaan käymässä rajulla vauhdilla nykykuntien kimppuun, myös Keski-Uudellamaalla.

 Perustelut tähän nykykuntien pakottamiseen suurkunniksi hallituspuolueilla leijuvat lähinnä uskomuksien, toiveiden sekä leimaamalla ”uhriruikuttamiseksi” pakkosuurkunta vastustamisen , kuten Järvenpään valtuutettu Bergholm (sdp) kertoo julkisuudessa.

 Tyypillisenä hallituspuoluelaisena hänkin maalailee jo 100 000 asukkaan suurkuntaa Keski-Uudellemaalle, koska hänen on vaikea kuvitella sitä ”lähdettäisiin enää silpomaan”. Tämäkin on suuruuden kritiikitöntä ihannointia, ilman todellisuutta.

Toivottavasti hallituspuolueet ja heidän paikalliset edustajansa ymmärtävät myös Järvenpäässä , että kyseessä oleva suurin kuntademokratian ja kuntapalvelujen -  erityisesti lähipalvelujen alasajo projekti.

   Hallituspuolueet itse vaikeuttaneet nykykuntien toimintaa vuosikausia leikkaamalla vuosittain jo vuosikausia 5 miljardia euroa kunnille kuuluvista valtionosuuksista. Tänäkin 2012 vuonna kunnilta leikataan yhteensä 1 miljardia euroa (valtionosuusmaksut ja yhteisöveromenetykset)

 Lisäksi hallituspuolueiden tekemät leikkaukset Keski - Uudellamaalla, tänä vuonna. Tuusulan rahallinen menetys 5 558 000 euroa, Järvenpään 5 638 000 euroa, Keravan 5 783 000 euroa. Näistä leikkauksista seuraa kunnallisveron korotustarve 0,8% - 0,93%. (Lähde: Kuntaliitto)

 Kuntavero on nykyisin tasavero onkin selvää, että tämäkin korotus kohdistuu jälleen pienempituloisiin kuntalaisiin.

 Hallitukset ovat Suomessa itse aiheuttaneet kestävyys- ja velkaantumisvajeen, omilla verohelpotuksillaan pääomapiireille, yrityksille ja rikkaille.

Sattumaltako tämä vaje/velkaantumis summat on suunnilleen samoilla euromäärillä, mitä ovat verohelpotukset yllämainituille ?

Julkaistu 6.2.2012 Keski-Uusimaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti