keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Pakkosuurkunta mielenosoitus 21.3 Messuaukiolla Pasilassa


Kuntakierroksen päätöstilaisuus keräsi mielenosoittajia Helsingin Messukeskukselle.
Kuntakierroksen päätöstilaisuus keräsi mielenosoittajia Helsingin Messukeskukselle.
Kuva: Yle Helsinki
Helsingin Messukeskuksen edessä on tänään osoitettu mieltä kuntauudistusta vastaan. Myös Ylen aikaisen kuuntelijat ovat ottaneet aktiivisesti kantaa kunntauudistuskeskusteluun. Mielipiteitä on sekä puolesta että vastaan.
Pienten työväenpuolueiden kannattajat olivat tänään banderolleineen Helsingin Messukeskuksella ottamassa vastaan päättäjiä, jotka saapuivat keskustelemaan kuntakierroksen päätöstilaisuuteen. Joukossa oli muun muassa Tuusulasta Jori Porspakka Suomen kommunistisesta puolueesta Jokelasta, joka ilmaisi pettymyksensä hallituksen toimiin.
- Valitettavaa on, että työväenpuolueita istuu hallituksessakin, mutta he eivät pidä työväestä ja kuntalaisten eduista kiinni, kun ovat kokoomusjohtoisessa hallituksessa.
Mielenosoittajat pelkäävät, että kuntien yhdistäminen heikentää kuntalaisten mahdollisuutta päättää omista asiostaan sekä heikentää palvelutasoa.
- Kuntakokoja suurentamalla saadaan yksityiselle pääomalle eli suurille terveysyhtiöille toiminta-alueita. Tämä taas johtaa palvelujen heikkenemiseen. Mutta demokratiakysymys on vielä suurepi ongelma, sanoo Porspakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti