tiistai 11. maaliskuuta 2014

Taloustieteen nobelisti, vuodelta 2008 Paul Krugman on täysin eri linjalla, Kataisen (kok) johtaman sixpack-hallituksen kanssa, leikkauspolitiikan järkevyydestä maassamme. Krugmanin mukaan ei ole mitään järkeä kiristää ruuvia yhä tiukemmalle. ” Suomi on tehnyt todella kovaa kiristyspolitiikka ilman minkäänlaista painetta markkinoilta. Politiikot ovat olleet todella vastuuttomia”, näin sivalsi Krugman sixpack-hallitusta Uuden Suomen haastattelussa Tukholmassa. ”Tehkää mitä tahansa, mutta älkää ainakaan kiristäkö enempää. Älkää enää pahentako tilannetta entisestään”, vetosi taloustieteen nobelisti Kataisen hallitukselle.

Hänen mukaansa tilanne olisi helpompi, jos Suomi ei olisi mukana euroalueessa ”Silloin
teillä olisi mahdollisuus tehdä omaa rahapolitiikkaa. Nyt sitä ei ole” Krugman painotti. Hän muistutti, että Pohjoismaiden joukossa Suomi on ainutlaatuinen talous, koska maa on muista Pohjoismaista poiketen eurossa.

Edellisen lisäksi valtiomme (ja kuntien) virheellisen talouspolitiikan syöksykierre ilmenee myös bruttokansantuotteessa, joka on polkenut paikallaan, kaudella 2009-2013 tuotanto oli keskimäärin 184,4 miljardia, eikä juuri muutosta ole tulossakaan, ehkä 0,6 tai suurimmillaankin vaatimatonta 2,3 prosentin kasvua. Kun ei ole kotimaista kulutuskysyntää, ei ole kotimaista teollisuuttakaan.

Koska todelliset talouden peruspilarit ovat pääomat, työvoima, vienti, tuonti ja kotimarkkinatuotanto, tuntuukin ihmeelliseltä VvM Urpelaisen julistus viime elokuulta, että talouspolitiikan peruspilarit hänen, ja Kataisen sixback hallituksen mielestä, ovat valtion budjetti, rakenneuudistus, lisäbudjetti ja maltillinen palkkaratkaisu. Jokainen tietää, että ne ovat pelkkiä ”lillukanvarsia” edelliseen verrattuna.

Valtion ja kuntien osuutta verovaroista ja niiden osuutta on jatkuvasti vähennetty. Erityisesti pääomatulojen ja yhteisöverojen helpotukset yrityksille ja rikkaille, alkaen Ahon
hallituksesta 1993, ja jatkuen Lipposen hallitus 1996, Vanhanen 1 2005 ja Vanhanen 2 2006, Katainen 2014. Jo nyt ovat kuntien menetykset peruspalveluiden valtionosuuksista
7,8 miljardia euroa (Yle Uutiset)

Maastamme on jo viety 600 - 700 miljardia euroa pääomia, joka vastaa vähintäin kolmen vuoden bruttokansantuotetta. Pääomien, tavaroiden, palveluiden ja ihmisten vapaan liikkumisen sekä ylimmän lainsäädäntö- , tuomio- ja budjettivallan menettäneenä EU Suomi syöksyy, väärän talouspolitiikan takia valtion, kuntien ja kansalaisten kurjuuteen.

 Siis vaaleissa äänestetään IRTI EU:STA ja äänestetään SKP:n ehdokkaita ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti