tiistai 8. lokakuuta 2013





Nykyiseen, kunnissakin leviävään järjettömään leikkauspolitiikkaan, valtapuolueiden toimesta onkin kyseenalaistava, sen pohjimmaiset "totuudet" eli Kataisen/Urpelaisen hokemat " kestävyysvaje, elinaikakerroin ja velkaantuminen" sopivat täysin paikkansapitävästi toteamukseen - vale, emävale ja Kataisen tilastot.

Tässä (Kataiselle/Urpelaiselle faktaa) tosiasiota mitä olette tehnyt ja sopimanne päätöksien mukaan teette suomen kunnille. Hallituskaudella (vuoteen 2015) leikkaatte kunnilta 1,3 miljardia euroa eli 15 %, Vuosille 2012-2017 sopimanne leikkaukset vievät kunnilta valtionosuuksia 6,6 miljardia euroa.
Valtionosuuksien leikkaukset toteutetaan pienentämällä peruspalveluiden valtionosuusprosenttia, näin
2011 34,11 %
2012 31,42 %
2013 30,96 %
2014 29,57 % ja tietysti kuntien maksuosuus on vastaavasti kasvanut.

Lopuksi "hirvittävä velkaantuminen" jota Katainen/Urpelainen käyttävät estottomasti propagandassaan, mutta sitä toitotetaan "totuutena ja perusteluna"
eli julkinen bruttovelka, % bkt:sta (2012) Suomi on 53 % velkaosuudellaan vasta 15:ta lainanmäärässä eli 11 vähiten velkainen maa EU 27 maan joukossa, maailman mitassa, vielä parempi sijoitus.

Tälläkin probagandalla on vain tarkoitus "jyrätä" kansalaisten /kuntalaisten kuntapalvelut, sekä peruspalvelut "kivikauteen". Ei kiitos Katainen/Urpelainen.
                                                                  
                                                                    *

Tuusulassakin sosiaalilautakunta yhtyi "leikkauslinjaan" eli lopettamaan peruspalveluita Jokelassa ja Kellokoskella sulkemalla (ensi kesänä 2014) sosiaali-ja terveysasemat kesäkuukaudeksi ! 
                                                            
Tällä päätöksellä vaikeutetaan yli 11.000 pohjois-tuusulan kuntalaisen terveys ja sosiaalipalveluita, lisäksi kun ainoa avoinna oleva on terveyskeskus Hyrylässä, kohtuuttomat pitkä matkat,
sekä liikenneyhteyksien olemattomuus vaikeuttavat asiointia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti