torstai 16. lokakuuta 2014

Tuusulankin leikkaukset johtuvat maan hallituksen leikkauksista kunnilta !

Tätä mielipidekirjoitustani olen tarjonnut Keski-Uusimaa lehdelle, mutta tätä ei ole julkaistu.

Kuntien ongelmat, kuten Tuusulankin johtuvat, suurenmalta osin tasavallan kokoomusjohtoisen hallituksen toimista, joita on sovittu tehdäväksi vuoteen 2017 saakka. Ja tätä leikkauslinjaa ilmeisesti jatketaan Tuusulankin jo valtuustokokouksessa  maanantaina 13.10-14.

Kuntapolitiikkojen "harkintalistalla" on kuntatyöntekijöiden irtisanomisia/lomauttamisia 50 kuntalaisen verran ja myös erittäin erikoinen 540.000 euron "lisätukipaketti" Kiljavan yksityiselle sairaalalle.

Jo yli 7 miljardia on jo leikattu suomen kunnilta ja hallitus on myös sopinut vuoteen 2017 asti tulevista leikkauksista peruspalveluiden valtionosuuksiin, jotka pitäisi lainmukaisesti suorittaa kunnille niiden hoitamista peruspalvelun tehtävistä.

Tuusulan valtuuston kohteena on lehtitietojen mukaan, myös kuntatyöntekijät, joiden irtisanomisesta/lomauttamisesta "syntysi" kuulemma säästöjä  2,2 miljoonan euron verran. Mutta yhtään protestia kunnalta ei ole kuulunut valtion osuuksien leikkaamisten takia, tasavallan hallitukselle. Onko tämä hiljaisuus valtuustolta "myöntymisen merkki".

Lisää lunta tupaan, tulee Stubb:n (kok) hallituksen kiinteistöverojen rajojen nostolla (48 miljoonaa euroa) sekä sosiaali- ja terveystoimien maksujen korotusten (40 miljoonaa euroa) hyödyn leikkaaminen kunnilta, valtionosuutta vähentämällä sekä harkinnanvaraisten valtionosuuksien pienentäminen (20 miljoonaa euroa).

Esimerkki siitä mitä onkaan tapahtunut. Suomi oli terveydehuoltomenoissa kärkisijalla Ruotsin kanssa, vain vähän aikaa sitten, nyt sijoitus terveyshuoltolistalla on pohjoismaiden "peränpitäjä", ja se kyllä tuntuu Tuusulassakin, lääkäripäivystys viety ja potilaspaikat (10 kpl) menossa seuraavaksi.
Tosiasia on, Suomi on rikkaampi kuin koskaan historiansa aikana, se rikkaus (ja valtionosuudet) jaetaan vain kokoomusjohtoisen hallituksen toimin väärin - ja se ei todella mene nyt kansan hyvinvointiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti