lauantai 11. lokakuuta 2014

Kuka toikaan, kurjuuden kylälle ?



Miksi ja kenen toimesta maamme ja kunnat onkaan saatettu tähän tilaan, jossa nyky-päättäjien mukaan rahaa ei riitä hyvinvointivaltion/kuntien ylläpitämiseksi ja siksi on kaikesta entisestä hyvästä, leikattava, vähennettävä tai jopa poistettava.


Väitän, että syylliset henkilöt, puolueineen ovat lähempänä kuin uskotkaan, ne kaikki ovat myös tässä, aivan lähellä kuntapuolueissa,  sekä eduskunnassa ja kunnanvaltuustoissa.


Valtiomme verotulot on se pohja, jolta palvelutkin sekä ns. hyvinvointivaltiomme ponnahtaa
ja kun verotuloja on eri poliittisilla päätöksillä tietoisesti vähennetty ja sallittu veronkierto, erityisesti rikkaille ja suuryrityksille.

Esimerkiksi Nokia maksoi veroja vain 150 euroa vuonna 2011 ja myös se, että vain 1/3 osa kansalaisista maksaa enää progressiivistä tuloveroa. Ja muita pääomia on viety maastamme ulkomaille 266,3 miljardia euroa, joita ei siis sijoiteta kotimaahan. Kuntaverosta on ”vapautettu” pääomatuloiset, jotka eivät maksa lainkaan veroa suuristakaan tuloista. Heitä ”siipeilijöitä” myös Tuusulassakin 9.500 kpl.

Perustuslain vastaisesti valtion päätösvallan luovuttaminen EU:lle ja vieraan laittoman valuutan euron, käyttöönoton seurauksena on oman talous- ja finanssipolitiikkaa alistuminen muiden päätettäväksi. Seuraukset näkyvät nyt järkyttävänä massatyöttömyys 450.000 (koska työvoima on laitettu joustamaan Eu:n sopimuksilla) ja köyhyyden kasvu 700.000 kansalaiseen.

Maatamme köyhdytetty myös Eu:n jäsenmaksuilla, joita maksamme politiikkojemme tahdosta, myös muiden maiden puolesta 2,4 miljardilla, ja tämä on (2x Kreikan lainamme), oman jäsenmaksun 1750 miljoonan euron lisäksi. Tähän kuuluu myös asehankinnat, jotka köyhdyttävät maatamme 2800 miljoonalla eurolla.
Ja kansalaisten maksutaakkaa on lisää rasitettu yrityksien KELA maksuilla (2010)
1 miljardilla eurolla.

Joten ”velka vale” hokema ja käytetään perusteena lähes kaikkeen, ei pidä paikkaansa ja ei ole meidän kansalaisten/kuntalaisten tekemää, vaan nuo kertomani päättäjät ja puolueet - lähelläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti