keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Toimeentulo tukien laiton Tuusulan tilanne ja miljönäärin "yhteiskuntasopimus"




Tuusulassa toimeentulotukien käsittelyn ja perheille tue maksamisessa edelleen laiton tilanne, noin 480 tuensaajan kohdalla, huomattavalta osalta tukeen oikeutetuista jää, lainmääräämä tuki saamatta !

Joko Tuusulassa toimitaan SSS-hallituksen ja varsinkin sen pääministerin Sipilän uuden "yhteiskuntasopimuksen" tulkinnan mukaisesti. Miljonääri Sipilän tarkoituksenahan on sitoa koko leikkauspolitiikasta kärsivän kansan kädet (myös ay-liike), ja siten pakottaa ne tanssimaan suurpääoman ja työnantajien leikkauspillin mukaan.

Miljonääri ja pääministeri Sipilä esittämä "yhteiskuntasopimus" on torso ja tarkoitushakuinen yksipuolinen versio, mitä kyseisellä käsitteellä on klassisessa yhteiskuntafilosofiassa tarkoitettu.

Tätä käsitettä alun perin käytti ranskalainen Jean-Jacgues Rousseau (1712-1778) vuonna 1762 ilmestyneessä klassikkoteoksessaan (Yhteiskuntasopimuksesta). Siinä Rousseau toteaa, että ihminen on luonnostaan vapaa. Oman etunsa nimissä ihmiset kuitenkin perustavat yhteiskunnan ja valtion.Yhteiskuntasopimusta solmittaessa kaikki ovat tasavertaisia. Valtiovallan alkuperä on kansassa ja sen tahdossa. Rousseaun mukaan suvereenisuus säilyy sopimuksen jälkeenkin pohjinmiltaan kansalla.

Kyseessa ei ole valtion synnyn historiallinen kuvaus vaan pikemminkin Ranskan vallankumouksen tuulia haisteleva filosofinen perustelu sille, miksi valtiossa valta kuuluu kansalle eikä hallitsijalle.

Filosofi Mikko Lahtisen mukaan yhteiskuntasopimus tarkoittaa sopimusta, jonka kansalaiset solmivat keskenään, asettaakseen itselleen hallitusvallan suojelemaan itseään myös toinen toisiltaan. Siten hallitsija - esimerkiksi miljonääri ja pääministeri - ei laadi ja solmi yhteiskuntasopimusta, vaan kansalaisten laatima yhteiskuntasopimus päinvastoin asettaa hallitsijan.
Kyse on kansan suverenitaatista ja demokratiasta. Pääministeri Sipilän ja kumppaneiden ajama "yhteiskuntasopimus" on tämän ajattelun irvikuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti