perjantai 6. marraskuuta 2015

SSS-hallituksem väkisin ajama Sote "uudistus on kansalle ja kunnille kallis, sekä epädemokraattinen






Kun nyt tätä mielipidettä kirjoittaessani (6.11.2015 klo 14.30), käydään suurta median avulla julkista ”sirkusta” hallituksessa kepun ja kokoomuksen välillä.  Tulos on kumpikin ”voittaa” - valitettavasti ja kansalaiset häviää.
SSS-hallitus väittää, että kyse on vain Sote-alueiden määrästä, mutta oikeasti kyse on kuntien ja niiden asukkailta vietävistä varoista ja kuntien itsenäisestä päätösvallasta.

Ja ”velkavaleeseen” pohjautuva leikkauspolitiikka on asettanut leikkauksen määräksi
noin 3 miljardia euroa, tämä summa olisi saatava kokoon vuoteen 2030. Kaikki tämä leikkaaminen on kummallista kun lähes kaikissa Länsi-Euroopan maissa käytetään enemmän rahaa terveydenhoitoon, kuin Suomessa.

Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat pääosin lähipalveluja. Kunnat ovat sopivankokoisia yksiköitä niiden tuottamiseen ja niistä päättämiseen. Eikä näissä palveluissa ole ”skaalaetuja”.

Ihmetyttää myös Tuusulan ns. työväenpuolueen johtavan henkilön (K-U 6.11) jo alistuva kanta SSS-hallituksen ”sote-uudistukseen” ja myös Jokelan ja Kellokosken terkkareiden lähipalveluiden poistumiseen. No, mitään ei voi voittaa enää (takaisin) kun on itse eliitin vietävänä !
Nyt vielä esittämääni ”kumpikin voittaa”. Kepu saa valtaa lisää valtaa maakunta-alueilla.
Kokoomus taas palkitaan, yksityisten terveysyritysten toimesta - varmasti.

1 kommentti:

  1. Kuinkas SSS-hallituksen sitten käykään ? Kriisi-E! !, SSS-hallituksen hajoaminen-Ei !
    Leikkaukset jatkuvat!

    VastaaPoista