keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Tuusulan päättäjät pakoilevat vastuutaan Jokelan rautatieaseman odotustilan asiassa.



Tuusulan päättäjät pakoilevat vastuutaan Jokelan rautatieaseman odotustilan asiassa.

On erikoista, että jopa kunnanvaltuutetut ja määrätyt poliittiset tahot ajavat voimalla kuntalaisia ”vapaaehtoiseen” kahvilatoimintaan Jokelan rautatieaseman odotustilassa. Eli niihin tehtäviin, joilla pidettäisiin odotustila auki. 

Tämän aukiolohan lupasi julkisesti (jo vuosia sitten) VR Group Oy sekä kunnan päättäjät junankäyttäjille kyläkokouksessa. Vaikka kahvilat asemalla ”kaatuilee”, pitäisi kunnanvaltuutettujen toimia VR suuntaan siten, että odotustilat ovat junamatkustajille avoimet. Taitaa vain olla niin, että he ja myös virkamiesjohto, ovat haluttomia ja avuttomia toimimaan kuten pitäisi.

Ei riittänyt se, että kunnanjohtaja kielsi omavaltaisesti Jokelan rautatieaseman tukemisen (muissa lopettamisuhan olleille asemilla toiminta jatkuu kuntiensa tukemana edelleen), lisäksi yksikään valtuutettu ei kunnanjohtajan omavaltaisuutta vastustanut, ei edes ne Jokelalaiset valtuutetut, jotka keräävät nyt ”vapaaehtoisia”  odotushuoneeseen aukipitämiseksi. Tämä on kyseisiltä kuntapäättäjiltä arvotonta vastuunkannon pakoilua aiemmista teoistaan, kun eivät toimineet kunnanjohtajan kieltoa vastaan. Siihenkään heillä ei kantti riittänyt ja sen puuttumista he jakavat nyt ”vapaaehtoisille” kuntalaisille.

Odotushuone asemalla voidaan myös pitää auki sähköisillä aikalukoilla ja kameravalvonnalla, tämä vihjeeksi päättäjille. VR kustansi Jokelan rautatieaseman korjaukset ja kahvilan täydelliseen varustamiseen sadoilla tuhansilla euroilla, mutta vaikka ei kahvilatoiminta kannattaisikaan on syytä pitää Tuusulan ainoa rautatieasema rakennus, vuodelta 1875, käytössä myös edelleen.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti