tiistai 4. huhtikuuta 2017




Tuusula maksaa sakkoja Kelalle mieluummin kuin työllistää


Tuusulankin poliittinen eliitti maksaa mieluummin Kelalle miljoonien sakkoja, kun ei käytä rahaa pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen. SKP esittää, että peruspalveluja on tuotettava ja tehtävä kunnan ja kaupungin omana työnä. Lähipalvelut pitää tehdä kunnissa toisin kuin Sipilän sotessa esitetään. SKP tyrmää Sipilän soten juuri siksi, että se purkaa julkisen sektorin peruspalvelujen tuottamisen ja omana työnä tekemisen.

 Kaikki Tuusulan nykyvaltuutetut ja valtuustopuolueet ovat syyllistyneet välinpitämättömyyteen pitkäaikaistyöttömiä kohtaan, joka ilmenee sakkojen maksamisen pakkona Kelalle, joita  tuusulan kuntakin joutuu maksamaan kun ei työllistä kunnan pitkäaikaistyöttömiä. Jo vuodesta 2012 (nykyvaltuusto valittiin) Tuusulan kunta maksoi sakkoja mieluummin, kuin olisi järjestänyt työpaikkoja.
 Kun aikaisemmin vuonna 2008 sakkomaksu Kelalle oli 232 567 € niin nyt sakkomaksujen määrä on katastrofimaisesti liki kymmenkertaistunut tähän päivään mennessä, ja mitä tekee Tuusulan kunnanvaltuusto, seuraa vain tilannetta mutta eivät tee pitkäaikaistyöttömien, eivätkä turhien sakkomaksujen poistamiseksi mitään ! Jokainen kuntalainen voi laskea yhteen allaolevasta taulukosta sakkomaksut Kelalle, noillakin rahoilla olisi tarvetta Tuusulan peruspalveluiden ylläpitämiseksi, joita on "riisuttu" pois kunnasta.

                          Tuusulan ”sakkomaksut” Kelalle taulukko
                           2016       1 788 004 €
                           2015       1 542 677 €
                           2014          735 262 €
                           2013          631 934 €
                           2012          470 195 €

                           raportit.kela.fi/ibi_apps/WFServlet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti