keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Aloitteeni jolla hoidetaan nykyiset jonotukset ja lääkäripula

  Kuntalaisen  aloite 26.3.2012 Tuusulan kunnalle terveyskeskuksista, aloitteen esittämilläni toimenpiteillä poistetaan lääkärien vastaanottoaikojen kohtuuttomat jonotusajat  ja terveyskeskuslääkärien vajaus terveyskeskuksissa.

  Tuusulan Terveyskeskuksien huomattavan pitkät jonotusajat, kuntalaiselle
ovat käsittämättömän pitkät, jopa 3 viikkoa eli 21 päivää ( tieto on 26.3-12 Jokelan terveyskeskuksesta).

 Ongelmat ovat päättäjien mukaan se, että lääkäreitä on Tuusulan terveyskeskuksissa liian vähän terveyskeskusten väestömäärään nähden. Lääkäreitä puuttuu Tuusulan terveyskeskuksista viranhaltiatietojen mukaan 6 kpl.

 En epäile Sosiaali- ja terveystoimen pätevyyttä Tuusulan kunnassa mutta muistutan, samat ongelman olivat jo ”päällä” muutama vuosi sitten. Silloin päättäjät tekivät opintoretken Sipooseen ja Tuusulan päättäjille annettiin tietoa, miten oli menetelty, että kyseiset ongelmat  (pitkät jonotusajat, lääkäripula) poistettiin Sipoossa.

 Opinto- ja tutustumisretki Sipoon terveyspalveluihin ei valitettavasti koskaan parantanut Tuusulan tilannetta, vaan ilmoitettiin Tuusulan päättäviltä tahoilta, ”ettei Sipoon malli sovi Tuusulalle”.

 Koska jonotus- ja lääkäri tilanne on KAIKISSA Tuusulan terveyskeskuksissa on edelleen yhtä huono, esitän aloitteellani ns. Sipoon mallin ottamista käyttöön pienellä muutoksella,  että omalääkärijärjestelmä säilyy niille, jotka sitä haluavat.

Ja tämän aloitteen palvelut on tuotettava kunnan omana työnä ja maksuttomana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti