perjantai 14. lokakuuta 2016

Leikkaukset ja velehtelut jatkuvat

Jatkuvasti SOS-hallituksen (Sipilä-Orpo-Soini) leikkauspolitiikkaa tätä uusliberalistista kannattavat kuntapolitiikotkin esittävät lisäleikkaus toimenpiteitä vieläkin lisää kansalaisille ja kunnille, aivankuin sitä olisi leikattavaksi nytkään Tuusulassakaan. Niin rajusti on vyörytetty leikkaamalla alas hyvinvointia maamme kansalaisilta kunnissa/valtiossa.

Vaikka jo kolme taloustieteen Nobelistia ja useampi professori ovat antaneet  ilmaisia opastuksia, maamme talouspolitiikan linjasta, ”ettei leikkaamalla synny hyvinvointia ja talous ei kasva”. Niin hallituksen "tuhon tien" linjaa jatketaan. Leikkaavat etuisuuksia eli vähentävät kysyntää, syyllistävät työttömiä ja määräämällä uusia karensseja heille mm. työn vastaanottamisen pakko - pienemällä palkalla! Näin toimii peruspersun ja ministerin logiikka -  "auttaa" työtöntä.

Mutta yritysmaailmalle myönnetään mm. 300 miljoonan € tuki, sekä erillisiä veronhelpotuksia kiitoksilla ja väitteillä muka niiden työllistävästä teoista? Työttömyyshän todellisuudessa on valitettavasti yhä korkealla edelleen, eikä suurta alenemista ole näkykyvissä.

Vuosi 2011 Kataisen hallitus (Kok Sdp Rkp Kd Vas) on se ”pohja” johon verrtaan Tuusulan kunnan menetyksiä valtionosuuksissa.

Näin Tuusulan kunta menetti valtionosuuksista ja menettää vielä lisää;

2012   4,5 miljoonaa €
2013   5,3
2014   7,9
2015  10,2  +(valtion osuus ”uudistus” 6€ asukas= 228 000€)
2016  10,5
2017  10,9

Kaiken kaikkiaan Tuusulan asukkaat menettävät valtionosuus maksuista peruspalveluihin 49 miljoonaa € eli 286 € asukas. Samoin myös kaikilta maamme muiltakin kunnilta leikattiin väestömääränsä mukaan.

Tämän kyseiseen valtionosuuksiin kuntien peruspalvelujen leikkauksiin kunnilta/kuntalaisilta, ovat syyllisiä kaikki eduskuntapuolueet, eri hallituksissa. (Kok, Kepu, Sdp, Persut, Vihr, Vas, Kd, Rkp)

Uskotko sinä kuntalainen näiden puolueiden vilpittömyyteen, tuon kaiken edellä esitetyn ja tekemänsä yhä jatkuvan leikkauspolitiikan, niiden haluun rakentaa tavallisille kansalaisille, tasa-arvoinen demokraattinen ja välittävä hyvinvointivaltio/kunta. Sen aika on jo nyt, eikä vasta 9 huhtikuuta 2017.

Nämä puolueet ovat hyväksyneet jo EU:n tavoitteetkin, yksityistää kuntien/valtion liiketoiminta. Kyseessä on miljardien kaappaus! Sote on totaalinen vallankaappaus, jossa kansalaiset vain
menettävät, sekä kunnallinen lähiterveyspalvelut toiminta hävitetään !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti