torstai 27. lokakuuta 2016

Hyrylän Varuskunta alueen kiemurat jatkuvat



(Uutta jatkoa Hyrylän Varuskunta kauppaan)

Jo 2007 Tuusulan kunnan silloinen Kaavoituslautakunnan puheenjohtaja Torppa (Tupu) laski tästä Varuskunta alueen kaupasta koituvan hinnan kunnan veronmaksajille. Koko alueen rakentaminen aiheuttaa noin 15 miljoonan euron kustannuksen ja lisää kunnan velkaa.

Varuskunnan harjoitusmetsien rakentamisesta kunta pääsee omilleen, koska se ostaa metsät raakamaan hinnalla, sen sijaan kasarmialueella Tuusulan kunta jää 15 miljoonaa euro miinuksella. Valtio puolestaan nettoaa 21 miljoonaa euroa. Saadessaan 50 000 kerrosnelimetrin verran rakennusoikeutta vastaavan maan arvonnousun puhtaana käteen!

Tänään paikallislehdessä kerttiin, että kerrosnelimetrit jo tehdyssä Varuskunta kaupassa jaettiin. Ei kyllä jaettu vaan, jotkut tahot kunnassa ei ajatellut ja Tuusulalaiset maksoi sen, kuten nyt myös Sikokallion lentomelualueen kaupan. Hintava on tämäkin alueen kustannus, noin 3 miljoonaa euroa kuntalaisten piikkiin, alueen joka ei käy asuntorakentamiseenkaan.

Ilmeistä on, että pakokauhu putki on  kunnassa päällä "kaverien järjestämän" Asuntomessujen takia.  Mistä näitä kuntapäättäjäeliitin "hyviä kauppoja" kunnassa kumpuaa, kuntalaisten maksettavaksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti