sunnuntai 26. helmikuuta 2017









Jokelan Rautatieasema perustettiin 1874 ja Maatilat lähialueilla saivat  anomuksellaan Tsaarilta sen minkä halusivat, eli rautatieyhteyden Helsinkiin maidon jakelua varten.

Rautatie on ollut Jokelalaisille ja myös paikkakunnan teollisuudelle, näistä ajoista alkaen erittäin tärkeä. Siksi tämä nykyinen tilanne, kun Jokelan Rautatie asemamme on pysynyt suljettuna jo useampia vuosia. Matkustajia kuitenkin tulee lisää ja vaikka Asemarakennusta on korjattu, myös Museoviraston valvonnan alla ei Tuusulan kunta ja VR Group ole päässeet järkevään yksimielisyyteen matkustajien hyväksi -  Jokelan Aseman odotustilojen ovet auki.

Kerron todellisesta tapahtumasarjasta, jonka todistajaksi jouduin kun Tuusulan kunta järjesti ”Jokelan Asema säilytettävä” - liikkeen keräämän, liki 5000 kuntalaisen/kansalaisen adressin johdosta, vierailun Eduskuntaan. Siellä jouduimme kuuntelemaan Iisalmen, Kemijärven ja Pietarsaaren valtuuskuntien mukana selittelyjä ja katsomaan käsien levittelyjä ministeri Häkämieheltä ja VR pomo Arolta.

Ainoa rautatieasema, joka suljettiin tuolloin oli Jokela. Eikä yksikään kuntavaltuutettu 
edes Jokelasta, puollustanut kylän omaa asemaa. Hiukan myöhemmin paikallislehdestä selvisi, että kunnanjohtaja oli omavaltaisesti kieltänyt kaiken (mahdollisenkin) tuen
asemaltamme. Onko tilanne nyt edelleen ”jäissä” kuten matkustajat ulkona. Olisi todella aika toimia myös ”vastuullisissakin” kuntapöydissä, ihan tavallisen tuusulalaisen arjen puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti