tiistai 14. helmikuuta 2017

Todellisista kustannuksista valtuusto - vaikeni.







Tuusulan valtuuston (13.2) äänestys HSL liittymisestä oli, keskustelussa käydyin puutteellisinkin luvuin - tiukka. Nyt keskusteltiin ja ehkä myöskin päätettiin liittyminen, vain vertailemalla bussiliikennettä kunnan joukkoliikenteen nykykustannuksiin (1.832 .919 € ) verraten!

Ihmetystäni herättää kokouksessa läsnäolleena, erityisesti se ettei yhdessäkään puheenvuorossa  mainittu tai edes ihmetelty HSL:lle maksettavia suuria rahamääriä.  Kuntaosuutta 3.040.000 €, sekä peruspääoman summaa 0,32 M€ eli 320.000 € eli niitä summia, jotka siirretään HSL:lle heti liittymisvuonna.

Vuotuiset vuosittaiset maksut toiminnasta HSL:lle ovat 8 miljoonaa €  ja vain tästä on Lipputulot vähentävänä tekijänä vuosittain. Tärkeämpää ja tietoisempaa olisi ollut keskustelu päätöksentekoon olennaisesti liittyvästä summasta 3.410.000 € HSL:le heti maksettava liittymisen yhteydessä.


Suurelle osalle valtuutettuja ei kustannukset tuusulalaisille (eli hyöty) olleetkaan pääasia, vaan vetovoima/imago, mutta ne ei vain koskaan realisoidu - tavallisille kuntalaiselle kunnan pohjoisosissa, jotka myös tämäkin kunnan "kasvojen kohotuksen ja vetovoiman" osaltaan maksavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti