perjantai 3. helmikuuta 2017

Meidät jyrätään - taasko ?






Tuusulan kunnan valtapuolueiden vyörytys viedä Tuusulan kunta, Helsingin Seudun Liikenteeseen eli sen jäsenyyteen, ovat olleet hurjat ja osin läpinäkymättömät mutta vankasti epädemokraattiset. Tässä on käytetty hyväksi kaikkia mahdollisia tiedotus välineitä, vain TV on mielestäni vielä puuttunut.
Ehkä senkin aika on, lähempänä kunnanvaltuuston ylimääräistä kokousta.

Tuusulan sopimusehdotus HSL:lle on rakennettu siten, että kustannuksia on kunnan Liikenneinsinööri Laakson sanoin ”upotettuina ja invenstoituna erillaisina keinoina kustannuksiin HSL:lle”. Tämän sain vastaukseksi häneltä Jokelan inffoillan (24.1) aikana kysymykseeni ”Mihin on kadonnut lehdistössäkin julkaistut tuusulan kustannukset”. Hienoa on, että hän noudatti virkamiehenä hyvää hallintotapaa ja vastasi kysymykseeni erittäin tyhjentävästi. Tätäkään Liikenneinsinöörin selvää "maksujunailua" ei vallan vahtikoirat lehdistö kuullut/ymmärtänyt.

Jäsenyyteen matka on siis "paketoitu" siten, että tuusulalaiset (ns. esisopimuksessa) maksatetaan hyväksyttämällä soppariin kaiken mahdollisen ilman julkista ja läpinäkyvää keskustelua, eli kaiken jonka HSL on kehdannut edes esittääkään. Jo suuri kuntaosuus maksukin 3.04 miljoonaa € (vuosittain) edellytetään maksettavaksi heti, vaikka summa on niin suuri vuosittain, että se pitäisi jaksottaa usealle vuodelle, kuntatalouden takia.

Vyöhykerajoistakaan ei Tuusula ole esittänyt omaa ehdotustakaan, joka olisi tuusulaisille paremi kuin vain yksi suuri D-vyöhyke, puhumattakaan lippuhinnoista ja bussien kaikista linjoista koko kunnan alueella. Kiireen nimissä HSL haluaa sopimuksen pian voimaan, ja sillä keinoin HSL pääsisi eroon myös muista mahdollisistakin liikenteen harjoittajista alueella (esim. Ventoniemi Jokelasta).

 Kun konaismaksu Tuusulalle on nykykustanusten tiedoilla kohonnut jo 11.560.000 €  (siis 11 miljoonaan jne) kustannuksia lisäävä on LänsiMetron maksutuken nousu 50.000 euroon.

  On täysin selvää, että esitetty HSL sopimus, josta valuusto äänestää ylimääräisessä kokouksessa (13.2 2017)  On hylättävä tai järjestettävä kunnallinen kansanäänestys asiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti