tiistai 11. syyskuuta 2018




Vaikka minulla on vahva epäilys, että äärinmäisen vasemman laidan kannattaja  ei helpolla saa kirjoittamalleen tilaa paikallislehdessä (100 vuotiaassa) Keski-Uusimaassa, niin yritän kuitenkin.
(Ja kuinka ollakkaan Keskari julkaisi kirjoitukseni tänään 12.9 epäilystäni huolimatta)

 Tähän kannustaa entisen emämaamme juuri käydyt vaalit, sekä sen tulos. Suunnilleen samantapaiset, kun ovat yhteiskunnissa sosiaalliset-ja taloudelliset tapahtumat olleet, eli ajettu terveyspolitiikkaa, opetusta, työttömien etuisuuksia, vuokra-asuntoja ja sosiaali politiikkaa alas, näissä kummassakin pohjolan valtiossa.
 
 Kansalaisten tyytymättömyys nykyeduskuntapuolueiden tekoihin näkyi nytkin, myös ruotsin vaaleissa, tosin väkivalta ja maahanmuuttaja vastaisin keinoin höystettyinä.
Hallituspuolueet (eri puolueet) ovat "privatisoineet" (meidän) eli yhteiskunnan omaisuutta, mutta maksettavat (yritystuet ja verohelpotukset) eivät koske tavallista tallaajaa, työttömistä ja sairaista puhumattakaan. 

Ja kun "vastuullisen journalismin" siis lehdistön ja tv:n keinoista jää puuttumaan, julkistaa kansalaisille se oleellinen vastaus kysymykseen julkaisuissaan, "miksi ja kenen etu" on näissä nykyhallituksien (myös Ruotsissa) päätöksissä olleet, niin kansalaiset valitseva, ehkä "helpoimman tien" ja äänestävät - muka muutosta. Meillä suomessa on on jo vuosikausia Perussuomalaisten "Jytkyn" jälkeen nähty, mitä sen sisältö ovat olleet suomen kansalaisille. Toivon todella ruotsalaisille,  että osaisivat pysyisivät erossa "Ruotsi demokraateista"  koska he ovat demokratian ja hyvinvointivaltion tuhoojia.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti