maanantai 11. toukokuuta 2020





Harmi, valitettavasti näyttää käyvän, kuten jo 8 huhtikuuta, mielipide kirjoituksessani arvelin, että Keusote lopettaa pohjois-Tuusulan terveyspalvelut toimitaloineen.

Jo toiminnan aloittamisen yhteydessä päätettiin eduskuntapuolueiden toimesta tehdä ”valuvikoja” koko tulevaan järjestelmään.

Kun yksityisille Terveys-yrityksille maksetaan korvaus listautuneiden (eli kyseiseen yksityiseen terveysyritykseen ilmoittautuneiden) asiakkaiden lukumäärän mukaan, eikä palvelujen käytön mukaan, niillä on selkeä intressi haalia helppohoitoisia potilaita ja pyrkiä eroon paljon hoitoa vaativista potilaista. (Yliaktuaari O Savela)

Kulujen lisäys Keusotessa oli vuonna 2018 yli 1 miljoonaa euroa (erikoissairaanhoidon kulujen lisäys) kaikki tämä yhdestä yrityksestä, Aavasta mutta sen kaikista kolmesta toimipisteestä Hyvinkää, Järvenpää, Tuusula.

Kun toiminta ”rönsyilee” Keusotessa ja rahaa on saatava lisää nopeasti, ja kun sitä ei tule
samoin ja löyhästi, kuin Korona epidemian korvaukset yrityksille, niin siksi käydään Tuusulan kuntalaisten kimppuun. Tarkemmin vielä, Jokelalaisten ja Kellokoskelaisten lähiterveyspalveluiden poistamiseksi heiltä.

Keusoten valtuustossa on 43 valtuutettua, jotka asiasta päättävät, heistäkin on vain 8  Tuusulasta, eikä yhtään pohjois-Tuusulasta!

On hyvä havaita, että lähiterveyspalvelut ovat myös Tuusulan kuntalaisille tärkeät, tämän huomaa myös asiasta huolestuneista mielipidekirjoituksista.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti