sunnuntai 10. toukokuuta 2020




Jori Porspakka



Jokelan ja Kellokosken terveysasemien poistamista ennakoin jo 8 huhtikuuta 2020 mielipidekirjoituksessani.

Lähiterveyskeskusten palvelut, kyläläisille tärkeät Jokelassa ja Kellokoskella poistettiin (myös hoitajan ja lääkärin vastaanottotoiminta) ja siirrettiin pois, Hyrylään sekä Hyvinkäälle.

Keusoten toimintaa siirrettiin pois Kellokoskelta Hyrylän terveysasemalle, samoin siirrettiin (pohjois-tuusulan terkkarien) Jokelan ja Kellokosken hammashoitolat. Ne siirretään Kellokoskelta, Hyrylään ja Jokelasta Hyvinkäälle.

Lähiterveyskeskuksten siirrot astuivat voimaan jo 2.4 Kellokoskella ja Jokelassa 7.4.

Tämän toiminnan perusteluksi Keusote esittää Koronapotilaiden lisääntynyttä hoidontarvetta ja henkilökunnan riittävyyden turvaamista, siirtämällä hoitajan ja lääkärin vastaanottotoimintaa ja suun terveydenhuoltoa pieninmiltä terveysasemilta suurinmille.

Pohjois-tuusulassa ollaan erittäin huolissaan siitä, että kun Koronavirus maassamme voitetaan ja pandemia karkoitetaan, niin palautuuko myös enää (koskaan) lähiterveysasemien terveyspalvelut pohjois-tuusulassa, myös suun terveydenhuoltoa myöten ennalleen?

Pystyykö Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä lupaamaan tämän? Kysyn tätä myös tuusulan vastuullisilta Keu-Sote valtuutetuilta sekä kuntapuolueilta, Ruut Sjöblum (kok), Grunström Heidi (tupu), Nuutinen Annina (sdp), Raita Jari (kesk), ja myös pormestari kaartimme Lindberg, Mäki-Kuhna ja Salonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti