keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Hallituksen leikkauspolitiikan ansiosta

Maamme tiestökin on kiistatta rapakunnossa valtiomme hallituksen leikkauspolitiikan ansiosta, paikallisetkin päällysteen korjaukset tehdään "pikikastelukannulla". Aivan totta, tämän näin kesällä kun Jokelassa "korjattiin" halkeamia piiloon, - vain hetkeksi.



Ja Tuusulan kunnan poliittinen johtokin on asettunut "isonveljensä" (Stubb:in hallitus), leikkaus- saappaisiin ja vie "sopeuttamisen" nimikkeellä 7 miljoonan euron edestä kuntapalveluja alas. Kuntaveroja korotetaan 0,25 % ja kuntapuolueet ovat yksimielisiä tästä korotuksesta ja sillä kerätään noin 2 miljoonaa euroa. Ja tämäkin korotus kohdistuu rankimmin, tietysti pienituloisiin.



Kun vielä 5 miljoonalla eurolla on leikattava palveluita kuntapolitiikkojen mielestä, siihen käytetään, valitettavasti jo tuttua menetelmää, peruspalveluita lopetetaan, vähennetään ja jopa irtisanotaan kuntatyöntekijöitä. Vaikka köyhyys 700.000 kansalaista, työttömyys 450.000 työtöntä ja sosiaalinen hätä lasten huostaanottoineen vain kasvaa, niin kuntapäättäjien toimesta on sovittu "sopeuttamisista" juuri siitä osaavasta ja auttavasta henkilöstöstä, jotka toimivat ammatissaan kunnallisten ja kunnollisten palveluiden hyväksi.



Ja tuossa alussa mainitsemani "pikikastelukannu" korjaus Tuusulan Jokelassa, kertoo osaltaan millä tavalla lakimääräiset valtionosuusleikkausten vaikutukset näkyvät kunnissa. Koskaan itse ole nähnyt näin huonossa "hapessa" olevaa tiestöä. Ja tämä on todellisuutta aikana kun maamme Suomi on rikkaampi kuin koskaan historiansa aikana.



Mutta päätöksillään nykyhallitukset ovat tuhonneet kansallisvaltiomme, erityisesti sen veropohjan. Sitoutuminen EU:n tiukkaan talouspolitiikkaan, joka on vienyt oman talouspolitiikan toteuttamisen mahdottomaksi, tuo rajun massatyöttömyyden, sekä miljardeja maksuja ja vastuita pönkittää pankkeja, jotka ovat syyllisiä tähän nykyiseen "finanssi kriisiin".



EU:n jäsenmaksut sekä verohelpotukset suurfirmoille ja rikkaille ovat pääomatulojen (Tuusulassa noin 9.500 henkilöä) kuntaverottomuuden lisäksi, rajut leikkaukset lakimääräisten valtionosuusmaksuissa ( supistus (30%:ta - 25 %:iin) vie yhä huononmaksi kuntien tilanteen, - ja kansalaiset kärsivät.



Sitoutuminen NATOON on tosiasia, vaikka muuta väitetään, vie yhä lisääntyvään asehankintoihin ja sekin on poissa kansantaloudesta. Onkin sanottava, "Rahat Auroihin - Ei Aseisiin" !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti