maanantai 15. syyskuuta 2014

Huolimatta miljardien eurojen eläkevararahastoista maassamme, niin alle 9.000 euron vuosituloilla (eli pätkätyöläisille) ei kerry eläkettä.




Vaikka kymmenessä vuodessa maamme eläkerahastot ovat kasvaneet 77,9 miljardilla eurolla eli 88,3 prosenttia. Ja niissä (31.3.2014) eläkevaroja oli yhteensä 165,5 miljardia, niistä oli viety ulkomaille 116,1 miljardia euroa eli 70,2 %.



Näitä, meidän suomalaisten varoja Eläkevakuutusyhtiöt eivät ole siis sijoittaneet suomeen, parantamaan maamme työllisyystilannetta, vaan varat on siroteltu ympäri maailmaa, moniin maihin ja erilaisiin sijoituskohteisiin, - riskillä.



Se vääryys, että 1.230.000 suomen kansalaista on ”epätyypillisten” työsuhteiden (pätkätyö, osapäivätyö jne.) piirissä ja tienaa 9.000 euroa vuodessa, tai alle ei tule koskaan saamaan eläkettä eläkevakuutusyhtiöiltä. Tämä on vääryys, joka on korjattava pikaisesti.



Vuonna 2005 muutettiin eläkelakia ja jokaiselle tulevalle eläkeläiselle perustetaan oma henkilökohtainen rahasto, eläketurvan saamiseksi vain, ei riitä alle 9.000 euron palkkatulot.



Onkin hämmästyttävää eduskuntapuolueiden välinpitämättömyys kansalaisistaan. Julkisuudessa ”hämmästellään” nyt, EU maksujen kaksinkertaistumisesta reippaasti yli miljardiin, vaikka tästäkin on ollut tietoa tarjolla, mm. Vaihtoehto EU:lle sivustoilla/lehdessämme koko ajan. Ja ns. oppositiokin kansanedustaja ehdottaa nyt ratkaisuksi jatkuvasti nouseviin EU maksuihin, - neuvotteluja. Niin se eroaminen EU:sta, on hallituskiimaiselta puolueelta jo unohtunut.



Ei ole oikein, että eduskuntapuolueet jatkuvasti lisäävät kansalaisten/kuntalaisten maksu- ja verokuormaa ja lahjoittavat verohelpotuksia, sekä tukia suurfirmoille ja rikkaille mutta lapsiperheet, sairaat, työttömät joutuvat sinnittelemään yhä vähemmillä varoilla ja leikatuilla etuisuuksilla. Esimerkkinä huonosta tulevaisuudesta (pätkätyöläisten lisäksi) kansalaiselle/kuntalaisille on Tuusulan kuntapäättäjien leikkaukset, joita he tekevät 7 miljoonan euron edestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti