lauantai 27. syyskuuta 2014

Nyt on Tuusulan kuntapolitiikassa ”harvoin tarjolla” tilanne





 Koska kunnanjohtaja Joensivu (kok) on tullut myös siihen johtopäätökseen (Keski-Uusimaa lehti 25.9), jonka me kommunistit arvioimme jo muutama vuosi sitten, että ainoa järkevä vaihtoehto, tälle Kiljavan Sairaalan jatkuvalle lypsämiselle, sekä kunnan potilaspaikkojen kustannusten ylihinnoittelu (noin 40 paikasta 993 165,42 euroa) ja vuosittainen lisätuki 270 000 euroa, on konkurssi jolla Tuusulan kunta pääsee "lypsylehmän" osastaa. Tosiasit ertovat kyseisen hankkeen vahingollisuuden kunnallemme.


Koko hanke on osoittautunut väärin lasketuksi, etukäteen tehdyt laskelmat käyttöasteesta
ovat osoittautuneet vääriksi. Kun lisäksi kunta joutuu maksamaan ”käyttämättömistä” sairaalapaikoista yli 33 000 euroa (tarkastuslautakunnan arviointikertomus) onkin täysi syy
vaatia niitä henkilöitä vastuuseen, jotka ovat toiminnallaan tämän saaneet aikaan. Eikö tarkastuslautakunta tarkasta, kunnalle vahingollisia sopimuksia ?





Tämän onnettoman kytkennän, eli kuntapolitiikkojen tahdosta Tuusulan kunnan pitäminen jatkuvasti maksumiehen vastuussa tähän Kiljavan kuntoutussairaan, ei ole kunnan etu, eikä etenkään kuntalaisten. On toteutunut se, jonka aiempi kunnan johtava lääkärikin totesi ”Kiljavan Sairaalan kustannukset vaarantavat kunnan oman terveydenhuollon”.
Nyt on terveyspalveluissa kunnassa jo ”vetelät housuissa” ja lisää leikkauksia tulee,
niin valtion, kuin kuntapäättäjien yksimielisin toimin.

 Tämä nykypolitiikan tie vie, kunnat ja kuntalaiset  - ”kiville”.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti